General

Overtollige Zonne- en Windenergie opslaan en distribueren in waterstof

Vanuit het DEOdrive Project pleit ik vaak binnen onderwijs, onderzoek en overheid voor het gebruik van waterstof als ideale vorm van groene energie-opslag en -distributie.
De voordelen van Waterstof:

  • Waterstof is licht, 9 maal lichter dan lucht. Daardoor stijgt het snel op in de lucht en wordt zonder nadelige gevolgen voor mens en milieu opgenomen
  • Het is absoluut onschadelijk voor milieu en niet giftig. Indien het onverhoopt ontsnapt, bindt watertsof gemakkelijk aan zuurstof en zo ontstaat pure, schone waterdamp.
  • Waterstof is gemakkelijk door bestaande pijpleidingen t vervoeren om zo op andere plaatsten, waar energie nodig is.
  • Waterstof kan gemakkelijk elders weer worden omgezet in elektrische energie. Hiermee worden bestaande zonnepanelen en windmolens veel efficiënter, er gaat namelijk geen energie verloren.
  • Waterstof kan in het bestaande gasnet worden bijgemengd en zo voor groene brandstof zorgen in huishoudens
  • Waterstof kan voor groene mobiliteit worden gebruikt in elektrische voertuigen
  • Waterstof is, anders dan batterijen, geen chemisch product en is niet schaars, zoals Litium, een belangrijk bestanddeel voor de meeste gangbare batterijen voor elektrische voertuigen.
  • Waterstof is veilig! Anders dan sommige mensen denken, is de iconische brand van de Hindenburg, een Zeppelin die in 1937 afbrandde, vooral veroorzaakt door de brandbaarheid van de kerosine aan boord en de uiterst brandbare huid van de Zeppelin.

In het Journaal van 17 april werd verteld over het bijmengen van waterstof in het Duitse gasnet. de waterstof wordt geproduceerd met overtollige zonne- en windenergie. Wij juichen dit toe. De volgende stap is lokale producctie en opslag van waterstof uit lokale windmolend en zonnepanelen. Wij bepleiten bij ondernemingen, organisaties en overheden het gebruik van groene energieproductie en -opslag.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.